За поредна година студенти от III-и курс, специалност „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ в Университета по хранителни технологии (УХТ) – Пловдив, гостуваха на ПРЕСТИЖ.
Посещението им започна с обиколка на производството на ПРЕСТИЖ
Преподаватели и студенти имаха възможност да се запознаят отблизо с производствени процеси на компанията. Бъдещите технолози надникнаха зад кулисите на иновациите, посещавайки R&D лабораторията на ПРЕСТИЖ – мястото, където се раждат идеите и се създават новите вкусове на бъдещето
Попитахме няколко от студентите какво ги е впечатлило най-много по време на посещението им в производството на ПРЕСТИЖ. Ето какво ни споделиха те:
„Изненада ме колко чисто и организирано е всичко в производството.“ – Сияна
„От самото начало до края всичко ме впечатли, особено склада за готовата продукция.“ – Анелия
„Най-много ме изненада модерната технология, която се използва в завода, чистотата и добре поддържаната лента за производство.“ – Йоанна
„Изненада ме хигиената, това, че всичко е подредено и високото качество на продукцията.“ – Христо
Посещението завърши с презентация какви са възможностите за работа и реализация в ПРЕСТИЖ
Като бивши възпитанички на УХТ – Пловдив, нашите колеги Магдалена Стойчева и Ивалина Иванова, технолози в ПРЕСТИЖ, разказаха на студентите за това как са започнали работа в комапнията и защо опитът, който са придобили е ключов за професионалното им развитие.
ПРЕСТИЖ активно подкрепя образованието и развитието на младите специалисти в хранително-вкусовата индустрия в България, като им предоставя възможност да се докоснат до най-добрите производствени практики и иновациите в сектора.