ПРЕСТИЖ е компанията шампион в представяне на жени на ръководни и лидерски позиции

ПРЕСТИЖ е компанията шампион в представяне на жени на ръководни и лидерски позиции в рамките на годишните награди на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) за 2022 година ВДЪХНОВЯВАЩИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗА РАЗНООБРАЗИЕ, РАВНОПОСТАВЕНОСТ И ПРИОБЩАВАНЕ. Форумът се организира за първи път в България от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) в партньорство с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Сред официалните гости на събитието бяха г-жа Лиляна Павлова, вицепрезидент и член на Управителния съвет на ЕИБ, служебния заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, омбудсмана Диана Ковачев , посланици и членове на УС на СЖББ.

ПРЕСТИЖ осигурява работна среда за свободно и открито изразяване на идеи, мнения и вярвания.  Създаваме възможности за всеки, независимо от пол, раса и образование, да допринесе и да се чувства значим, постигайки целите на компанията и създавайки най-сладките моменти на наслада и радост, които носят вкуса на оптимизма и вдъхновението във всеки един ден от нашия живот!

Водещите и най-добре представящите се компании отдавна признаха значението на разнообразието между половете за техните организации и всички ние можем да се гордеем с огромния напредък в засилването на участието на жените в бизнеса и лидерството. За нас в ПРЕСТИЖ разнообразието в компанията не е просто цел, то е част от нашата култура и начина, по който правим бизнес. Днес делът на жените в компанията е 68 %, а жените на ръководни позиции са 71%“ споделя Дарина Стоянова, изпълнителен директор на компанията

 

Високият процент на жени в лидерския екип има и пряко отношения към нашата корпоративна култура и към ангажираността на нашите служители. Даваме ярък пример, че комбинацията на успешна професионална кариера, вдъхновяващо лидерство и грижата за семейство и деца е напълно възможна. Нещо повече доказваме, че не трябва да правим компромис с една или друга роля, а можем да бъдем успешни и като родители и като професионалисти, когато това е съзнателен избор на жената, преодоляла на първо място своите вътрешни бариери и е подкрепена и окуражавана от партньора в семейството.

Последното проучване сред служителите на ПРЕСТИЖ възнагради усилията ни в тази посока. Някои от ключовите резултатите са:

1)     81% от анкетираните служители  споделят, че се чувстват щастливи на работното място

2)     Над 90% от участниците споделят, че в Престиж хора с всякакъв произход, култура, опит и образование са уважавани и оценени.

3)     Над 85% от запитаните са отговорили, че се гордеят, че работят в ПРЕСТИЖ

Целенасочено управляваните процеси по привличане, задържане, развитие и овластяване на служителите в компанията, както и организационната ни култура, начинът, по който правим бизнес е в основата на разгръщане потенциала на веки един служител, неговото включване в работната среда и създаването на равни възможности за всички да намират смисъл и да имат принос към успехите на компанията.

 

Сподели: 

Виж още

ПРАЗНУВАМЕ ДЕНЯ НА СЕМЕЙСТВОТО НА ПРЕСТИЖ

PRESTIGE_Family_Day_2024

ПРЕСТИЖ E НАЙ-ДОБЪР FMCG ПРОИЗВОДИТЕЛ

PRESTIGE-the-best-FMCG-producer_2024

ПРАЗНУВАME ДЕНЯ НА ДЕТЕТО С ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ

ПРЕСТИЖ_ромски_фестивал

СЪТРУДНИЧЕСТВО ЗА УСПЕШНО БЪДЕЩЕ

ПРЕСТИЖ С ОТЛИЧИЕ ОТ FORBES

PRESTIGE_Forbes_2024

Стъпка към пълното владеене на търговската игра

ПРЕСТИЖНИ_Партньори