ПОДКРЕПИХМЕ МЕЧТАТА НА ГРУПА ДЕЦА ДА ЖИВЕЯТ НА ПО-ХУБАВО И ЧИСТО МЯСТО

В края на месец март с нас се свърза Владислава Филипова с молба да подкрепим инициативата на младите хора от с. Шумнатица, община Кирково, област Кърджали за почистване на родното им място по повод Деня на Земята през 2022. С удоволствие откликнахме на нейната молба и дарихме наши продукти като подкрепа за благородното дело и мотивация повече хора да се включат в инициативата. Гордеем се, че подкрепихме мечтата на група деца да живеят на по-хубаво и чисто място, че не останахме безразлични и ги окуражихме да бъдат отговорни жители на региона си.

С огромно вълнение споделяме с вас снимки от почистването на с. Шумнатица, както и разказа на Владислава и се надяваме, че тези редове ще ви изпълнят с оптимизъм и ще ви вдъхновят за вашата малка добрина за опазване на околната среда и превръщане на България в още по-хубаво и чисто място за живеене.

„Тази година пак четири дни почиствахме абсолютно цялото село. Освежихме паметници, публични сгради, градинки, боядисахме дървените мотиви на мелницата, оградата на римския мост, проверихме я за здравина и я подсигурихме, там където се беше разхлабила, боядисахме дворчето около него, украсихме с цветя, освежихме оградата на гробищния парк и фасадата на религиозната сграда, измихме централната улицата, изчистихме я от треви и придошла мръсотия от топенето на снега. Събирахме пластмасови и други неразградими отпадъци от реката по цялата дължина на селото, попаднахме на какво ли не, от стари телевизори и всякакви малки уреди от домакинството до хладилници, врати на коли, брони, гуми, матраци и всякакви масивни предмети, захвърлени в реката. Събрахме се към 25 човека активни участници, като освен нас всеки от селото беше призован да изчисти двора си и района около него. … Похвалното е, че се организирахме, младия ни кмет г-н Трендафилов също лично и много активно участваше в инициативата.

 Получихме подкрепата на Община Кирково, които ни осигуриха бюджет, с него си покрихме разходите за материалите като чували, ръкавици, храна и си направихме тениски с лого, печатницата ни направи намаление от цената, а ние организаторите, като собственици на единствената и новооткрита къщичка за гости в селото, вила Перуле, се включихме цялото семейство, бидейки в подкрепа на местния туризъм, насърчаването му и развитието му, организирахме също така леко състезание, за младежите, които бяха най-активни, наградихме първите трима с лека парична награда (50лв, 30лв и 20лв) и еко торбички от плат с логото ни за първите 14 участника, събрали най-много гласове, пълни с вафли Споко и други малки мострени подаръчета, както и една хубава волейболна топка, защото последния ден разбрахме, че децата наскоро останали без такава.

Надяваме се това почистване да стане традиция и с всяка година участие да вземат все повече и повече хора, като така даваме силен пример на най-възрастните, които повечето нямат навика да събират смет разделно да изградят такъв, а също и се мотивират с открито сърце за по-светли дни, защото ние младите няма да позволим българското село да бъде забравено!“

Благодарим на Владислава и всички доброволци за примера, който дават, за решителността и отговорно поведение към природата и страната ни, а ние като компания отговорна на отпечатъка, който оставяме след себе си, ще ги подкрепяме и през следващите години.

Сподели: 

Виж още

СЪТРУДНИЧЕСТВО ЗА УСПЕШНО БЪДЕЩЕ

ПРЕСТИЖ С ОТЛИЧИЕ ОТ FORBES

PRESTIGE_Forbes_2024

Стъпка към пълното владеене на търговската игра

ПРЕСТИЖНИ_Партньори

ПРЕСТИЖ ПОДКРЕПИ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА НБУ

ПРЕСТИЖ_Изкуството-помага

организациите с повече овластени жени са двигатели на прогреса

Darina_Stoyanova_Empower_her

Честито пенсиониране, Таня!

ПРЕСТИЖ_честито-пенсиониране