ПОДКРЕПИХМЕ МЕЧТАТА НА ГРУПА ДЕЦА ДА ЖИВЕЯТ НА ПО-ХУБАВО И ЧИСТО МЯСТО

В края на месец март с нас се свърза Владислава Филипова с молба да подкрепим инициативата на младите хора от с. Шумнатица, община Кирково, област Кърджали за почистване на родното им място по повод Деня на Земята през 2022. С удоволствие откликнахме на нейната молба и дарихме наши продукти като подкрепа за благородното дело и мотивация повече хора да се включат в инициативата. Гордеем се, че подкрепихме мечтата на група деца да живеят на по-хубаво и чисто място, че не останахме безразлични и ги окуражихме да бъдат отговорни жители на региона си.

С огромно вълнение споделяме с вас снимки от почистването на с. Шумнатица, както и разказа на Владислава и се надяваме, че тези редове ще ви изпълнят с оптимизъм и ще ви вдъхновят за вашата малка добрина за опазване на околната среда и превръщане на България в още по-хубаво и чисто място за живеене.

„Тази година пак четири дни почиствахме абсолютно цялото село. Освежихме паметници, публични сгради, градинки, боядисахме дървените мотиви на мелницата, оградата на римския мост, проверихме я за здравина и я подсигурихме, там където се беше разхлабила, боядисахме дворчето около него, украсихме с цветя, освежихме оградата на гробищния парк и фасадата на религиозната сграда, измихме централната улицата, изчистихме я от треви и придошла мръсотия от топенето на снега. Събирахме пластмасови и други неразградими отпадъци от реката по цялата дължина на селото, попаднахме на какво ли не, от стари телевизори и всякакви малки уреди от домакинството до хладилници, врати на коли, брони, гуми, матраци и всякакви масивни предмети, захвърлени в реката. Събрахме се към 25 човека активни участници, като освен нас всеки от селото беше призован да изчисти двора си и района около него. … Похвалното е, че се организирахме, младия ни кмет г-н Трендафилов също лично и много активно участваше в инициативата.

 Получихме подкрепата на Община Кирково, които ни осигуриха бюджет, с него си покрихме разходите за материалите като чували, ръкавици, храна и си направихме тениски с лого, печатницата ни направи намаление от цената, а ние организаторите, като собственици на единствената и новооткрита къщичка за гости в селото, вила Перуле, се включихме цялото семейство, бидейки в подкрепа на местния туризъм, насърчаването му и развитието му, организирахме също така леко състезание, за младежите, които бяха най-активни, наградихме първите трима с лека парична награда (50лв, 30лв и 20лв) и еко торбички от плат с логото ни за първите 14 участника, събрали най-много гласове, пълни с вафли Споко и други малки мострени подаръчета, както и една хубава волейболна топка, защото последния ден разбрахме, че децата наскоро останали без такава.

Надяваме се това почистване да стане традиция и с всяка година участие да вземат все повече и повече хора, като така даваме силен пример на най-възрастните, които повечето нямат навика да събират смет разделно да изградят такъв, а също и се мотивират с открито сърце за по-светли дни, защото ние младите няма да позволим българското село да бъде забравено!“

Благодарим на Владислава и всички доброволци за примера, който дават, за решителността и отговорно поведение към природата и страната ни, а ние като компания отговорна на отпечатъка, който оставяме след себе си, ще ги подкрепяме и през следващите години.

Сподели: 

Виж още

Предизвикателството на ПРЕСТИЖ

Предизвикателството на ПРЕСТИЖ

ПРЕСТИЖ С ПОДАРЪК ЗА ВСЕКИ ПЪРВОКЛАСНИК

ПРЕСТИЖ_подарък-раници-деца-първи-клас

ТРАЯНА ВРЪЩА ЦВЕТОВЕТЕ ТАМ, КЪДЕТО МОГАТ ДА СПАСЯТ ЖИВОТ

ТРАЯНА ВРЪЩА ЦВЕТОВЕТЕ ТАМ, КЪДЕТО МОГАТ ДА СПАСЯВАТ ЖИВОТ

ПРЕСТИЖ ПОДСЛАДИ МЕЖДУНАРОДЕН КИОКУШИН ЛЕТЕН ЛАГЕР ЗА ДЕЦА

ПРЕСТИЖ ПОДСЛАДИ МЕЖДУНАРОДНИЯ КИОКУШИН ЛЕТЕН ЛАГЕР ЗА ДЕЦА

I МЯСТО ЗА МОБИЛНА ИНОВАЦИЯ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕТО С ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ НА НАЯ

НАЯ мобилно приложение

СЕМЕЙСТВО ОТ СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЩЕ ПЪТУВА „С НАЯ В ДИСНИЛЕНД“

С НАЯ В ДИСНИЛЕНД