Като един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България за ПРЕСТИЖ беше чест да бъде един от спонсорите, които подкрепиха XI Конкрес по хранене, организиран от Българско дружество по хранене и диетика.
Благодарим за любезната покана на проф. д-р Божидар Попов, дм, дмн и председател на Българско дружество по хранене и диетика да представим част от асортимента на ПРЕСТИЖ по време на 4-дневния конгрес, който се проведе в международния дом на учените „Фредирик Жолио –Кюри“ в кк „Константин и Елена“ град Варна. Участниците в конгреса имаха възможността да опитат нашите бисквите ПРЕСТИЖ Мюсли, които са с 30% намалено съдържание на захар,
както и продуктите от нашата марка ПРЕСТИЖ WELLNESS – бисквитите и вафлите без добавена захар, които разработихме заедно с Българска Асоциация Диабет.
Само малка част от присъстващите изтъкнатите експерти в областта на храненето и диетиката бяха проф. д-р Веселка Дулева, дм и проф. д-р Донка Байкова, дм.
Знаете ли, че?
По данни на Българско дружество по хранене и диетика сладкият вкус е генетично програмирана преференция, а приоритетите при хранителната селекция са:
- Вкус
- Цена
- Удобство
- Здраве
- Разнообразие